Image module
0

Automatisk PDF-generering

En professionell styrelseprogramvara ska förutom att skapa struktur och trygghet i styrelsearbetet, även göra det enkelt och smidigt för både den enskilde styrelseledamoten och för de som administrerar styrelseportalen.

Automatisk PDF-generering är en av de tekniska funktionerna som gör det möjligt att underlätta dokumenthanteringen.

Automatisk PDF-generering är kort och gott en ”konverteringsmaskin” som automatiskt genererar PDF-filer från de filer som laddas upp till styrelseportalen. Självklart har du fortfarande tillgång till originalfilerna om det finns behov av att arbeta vidare med t ex budgetar i Excel.

Konvertering till PDF

I praktiken innebär det att om du laddar upp filformat som Word, PowerPoint, Excel, .msg, Google docs etc. så genererar styrelseprogramvaran automatiskt en PDF-version som går att läsa i portalens ”webviewer”, som också är ett anteckningsverktyg. Du kan läsa mer om funktionerna i ”webviewer” här.

Med den automatiska PDF-genereringen innebär det också att du kan ladda ner en mötesbok för varje styrelsemöte. Det vill säga att när en administratör har laddat upp alla dokument i olika filformat till dagordningen på styrelseportalen (i många olika filformat) kommer portalen att generera en mötesbok i PDF-format.  Med ett enda klick kan den enskilde styrelseledamoten få allt mötesmaterial samlat i en strukturerad PDF-fil.

Datarum

Automatisk PDF-generering är också en del av BetterBoards virtuella datarum, där den har samma syfte som på styrelseportalen.

I datarum utökas även PDF-generering med en ”user event traction”, vilket gör att administratörer/ägare av datarummet alltid kan följa vad som händer med det enskilda dokumentet. Det är till exempel mycket lämpligt i M&A-processer och andra situationer där det är viktigt att veta om ”den andra parten” har läst och eventuellt laddat ner de efterfrågade handlingarna. Se mer om datarum här.

Behöver du ett datarum?

Våra kollegor är redo att ge dig en 20 minuters onlinedemo av vårt datarum. Här navigeras du runt i systemet och får en bra inblick i datarummet och dess smarta funktioner.

Skapa värde för styrelsens arbete

Med vår 30-dagars gratis provperiod får du möjlighet att utforska plattformen och dess smarta och värdeskapande funktioner – helt kostnadsfritt och utan någon form av åtagande.

Du har även möjlighet att beställa en personlig onlinedemo av portalen , där en av våra kollegor ger dig en överblick över portalen och dess smarta funktioner.

Om du har frågor eller kommentarer finns vårt supportteam redo att chatta på den här sidan eller på vår e-post, som du hittar på vår kontaktsida.

Upplev styrelseportalen

Boka en onlinedemo
Prova portalen gratis
Skaffa mer information